Een 100-tal medewerkers zijn vandaag actief in zeer diverse ICT-functies verspreid over de verschillende business units en het centrale ICT-departement. Binnen onze research projecten zijn IT-competenties van cruciaal belang. Je staat in voor de IT-component in onze onderzoeksprojecten en dit in samenwerking met een multidisciplinair projectteam.

Beschikbare jobs

ICT SPECIALIST ONDERSTEUNING & INFRASTRUCTUUR

Genk
IT
Beschrijving: 

Voor de versterking van de interne ICT dienst is VITO op zoek naar een ICT specialist met focus op ICT ondersteuning en infrastructuur, in hoofdzaak ten dienste van Energyville.


EnergyVille is een samenwerking tussen de Vlaamse onderzoekspartners KU Leuven, VITO,?imec en UHasselt voor onderzoek naar duurzame energie en intelligente energiesystemen. Energyville wil in het Thor-wetenschapspark in Genk het centrum vormen van een ecosysteem voor onderzoek en bedrijfsontwikkeling. Om de uitwerking van dit ecosysteem waar te maken, worden verschillende ICT oplossingen ingezet, zowel binnen de onderzoeksactiviteiten als de algemene werking van de Energyville organisatie. De interne ICT dienst van VITO staat in voor de organisatie van de algemene ICT dienstverlening en de inrichting van ICT platformen en infrastructuur.  
 
 • Je staat in voor het operationeel beheer van het shared ICT infrastructuur platform dat opgezet is binnen de campus van Energyville, inclusief netwerk en security. Dit houdt onder meer in: 
   - Lokale aanwezigheid en assistentie bij het oplossen van incidenten met betrekking tot het shared platform; 
   - Assistentie bij oplossen van verzoeken met betrekking tot het shared platform (o.a. patching); 
   - Samenwerken met de EnergyVille leveranciers zoals SecureLink, Infrax, Konica, …
• Je staat in voor gebruikersadministratie: beheer van distributielijsten, security groups, …
• Je zorgt voor de goede werking van de technische componenten in de vergaderzalen (schermen, clickshares, telefoons).
• Je staat in voor het lokaal servermanagement: beheer van de verschillende hardware toestellen in de serverroom, opvolging hardware meldingen lokale servers, …
• Je bent het lokaal aanspreekpunt voor nieuwe ICT infrastructuur aanvragen. Deze worden ter bespreking voorgelegd om tot een gepaste oplossing te komen.
• Je coördineert de uitvoering van lokale ICT infrastructuurprojecten.
• Je staat in voor de specifieke ondersteuning van VITO medewerkers die werkzaam zijn binnen Energyville:
   - Lokale logistieke en ICT technische ondersteuning met betrekking tot werkstations en mobiele toestellen in samenspraak met de servicedesk van VITO. 
   - Geven van ICT intro sessies in Genk
• Je bent lid van het ICT systeem- & netwerkteam van VITO en neemt deel aan de activiteiten en projecten binnen de scope van dit team. 
 

FRONT END DEVELOPER

Mol
IT
Beschrijving: 

De unit Ruimtelijke Milieu Aspecten van VITO observeert, evalueert en voorspelt de impact van menselijke activiteiten op het land, in de lucht en in het water. Op basis van sensoren, algoritmes en ruimtelijke oplossingen adviseren we bedrijven en overheden over duurzaam landgebruik.

Als IT team ligt onze focus op het aanbieden van onderzoeksmodellen via web- of desktop applicaties. De uitdaging ligt erin om deze vaak complexe modellen te vertalen in een gebruiksvriendelijke tool voor onze klanten. Het analyseren en visualiseren van de modelresultaten in tijd en ruimte is hierbij een belangrijk gegeven.

 

Als Front End Developer werk je nauw samen met onderzoekers en neemt je IT gerelateerde projecten onder jouw hoede:

  • Je werkt van analyse tot einderesultaat, met oog op de eindgebruiker.
  • Je communiceert met interne en externe stakeholders en maakt de vertaling naar de concrete architectuur en implementatie. De gebouwde oplossing toets je af bij de eindgebruiker.
  • Je ziet jouw projecten als jouw verantwoordelijkheid. Jouw kennis en input bepaalt mee de richting van het project.
  • Je neemt neemt de lead in Front End, zet de grote lijnen uit en bewaart het overzicht.

 

 

REMOTE SENSING SOFTWARE DEVELOPER / DESIGNER

Mol
IT
Beschrijving: 

De Remote Sensing unit van VITO ontwikkelt en opereert innovatieve aardobservatiesystemen die helpen om grip te krijgen op de grote maatschappelijke en economische uitdagingen waar onze planeet voor staat. Wij maken hiervoor gebruik van systemen op zowel satellieten, bemande luchtvaart als op drones.


Wij zijn op zoek naar een software designer/developer om mee te werken aan het ontwikkelen van robuuste en schaalbare data processing systemen voor aardobservatie. Een typisch processing systeem vertrekt van ruwe sensorgegevens die zijn verkregen door een satellite of drone en zet deze om in informatie door een combinatie van beeldverwerking en machine learning technieken toe te passen. De verwerkingssystemen kunnen worden ingezet op speciale hardware of op verschillende cloudomgevingen.

 

Als Software developer / designer:

 

  • maak je productie software componenten, analyse toepassingen en data visualisatie
  • werk je samen met architecten, domein expertens en product owners
  • bied je ondersteuning bij problemen van klanten
  • bied je ondersteuning bij het schrijven van projectvoorstellen.
HR assistant
+32 14 33 55 72