Een 100-tal medewerkers zijn vandaag actief in zeer diverse ICT-functies verspreid over de verschillende business units en het centrale ICT-departement. Binnen onze research projecten zijn IT-competenties van cruciaal belang. Je staat in voor de IT-component in onze onderzoeksprojecten en dit in samenwerking met een multidisciplinair projectteam.

Beschikbare jobs

DEVOPS ENGINEER

Mol
IT
Beschrijving: 

De Remote Sensing unit van VITO ontwikkelt en opereert innovatieve aardobservatiesystemen die helpen om grip te krijgen op de grote maatschappelijke en economische uitdagingen waar onze planeet voor staat. Onze projecten bevinden zich in de sfeer van data distributie, on-demand beeldverwerking op grote en schaalbare platformen en Big Data analytics om informatie uit satelliet en airborne (UAV, drones) gegevens te halen waarbij deze datasets enorm snel in omvang groeien (van terabytes tot petabytes). Door de groeiende uitdagingen op vlak van cloud infrastructuur willen we het team versterken met iemand die zich weet vast te bijten in complexe omgevingen ter ondersteuning van de verschillende operationele en onderzoeksprojecten die de wereld verbeteren.


Jouw verantwoordelijkheden;
 
•    Vanuit sysadmin standpunt ondersteuning bieden aan DevOps en project vraagstukken
•    Coördineren en coachen van teamleden teneinde een oplossing te bieden aan deze vraagstukken
•    Oplossen van tickets vanuit onze interne projecten gerelateerd aan networking/compute/storage, dit vanuit een software-defined oogpunt
•    Uitrol en ondersteuning van nieuwe componenten in de software stack, alsook in publieke cloud omgevingen
•    Analyseren van complex gemelde problemen door middel van monitoring tools/logging; voorstellen en uitwerken van efficiëntieverbeteringen
•    Interne of externe escalatie in geval van blokkerende problemen
•    Samenwerken met IT architecten en engineers
•    Verantwoordelijkheid nemen, samen met het team, over de operationele infrastructuur.
 

LEAD SOFTWARE ENGINEER VAN SPIN-OFF BEDRIJF

Antwerpen
IT
Beschrijving: 

Als Lead Software Engineer ben je verantwoordelijk voor de algemene ontwikkeling van de oplossing. Je bent een ervaren Software Developer met een bewezen trackrecord, klaar om een nieuwe spin-off mee op te bouwen.

VITO, een onafhankelijke Vlaamse onderzoeksorganisatie, is op zoek naar een Lead Software Developer voor ENPERAS. ENPERAS is een spin-off van VITO die een nieuw ontwikkelde software zal commercialiseren. Het gaat om een B2B SAAS-applicatie die de klant in staat stelt om levenscyclusanalyses (LCA's) uit te voeren en zijn voetafdruk of milieu-impact weer te geven in milieuproductverklaringen (EPD's). Met deze digitalisering reduceren we maanden advieswerk tot een paar muisklikken. De software stelt de klant ook in staat om zijn afzetmarkt uit te breiden en ecodesign toe te passen volgens de Europese Green Deal-richtlijnen. Het bedrijf zal gevestigd zijn in de regio Antwerpen.

  • Als Lead Software Engineer ben je verantwoordelijk voor de algemene ontwikkeling van de oplossing.
    • Je leidt het ontwerp, de ontwikkeling en het testen van de gehele softwareoplossing.
    • Je bent verantwoordelijk voor het analyseren van de eisen van de eindgebruiker, het aanpassen van de architectuur- en analyseworkflows en het ontwikkelen van verbeteringen en nieuwe functies om aan de eisen te voldoen.
  • Je leidt de productontwikkeling en organiseert de releases en het versiebeheer.
  • Je groeit geleidelijk naar een rol als manager van een software-ontwikkelingsteam.

SOFTWARE DEVELOPER AZURE/IoT

Genk
IT
Beschrijving: 

Geen Nederlandstalige vacaturetekst beschikbaar, aangezien kennis van het Engels noodzakelijk is voor deze vacature. Link naar de Engelstalige versie.

 

HR assistant
+32 14 33 55 72