Een 100-tal medewerkers zijn vandaag actief in zeer diverse ICT-functies verspreid over de verschillende business units en het centrale ICT-departement. Binnen onze research projecten zijn IT-competenties van cruciaal belang. Je staat in voor de IT-component in onze onderzoeksprojecten en dit in samenwerking met een multidisciplinair projectteam.

Beschikbare jobs

New

LEAD SOFTWARE DEVELOPER

Mol
IT
Beschrijving: 

Vacaturetekst is enkel beschikbaar in het Engels.

SOFTWARE ENGINEER ANALYTICS

Mol
IT
Beschrijving: 

Als software ingenieur werk je aan projecten binnen de context van Belgische ruimtevaartprogramma's, het Europese ruimtevaartagentschap en de Europese Commissie. Je bent een drijvende kracht in een ecosysteem van aardobservatie en grote dataplatformen en zorgt voor een dynamische ontwikkeling van processing pipelines binnen de bestaande test- en automatiseringskaders om operationele diensten uit te voeren.

Je werkt binnen een agile scrum-team van solution architecten, softwareontwikkelaars en operationele ingenieurs. Samen ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de testautomatisering en het onderhoud van satellietdataverwerkingssystemen. Je voert de interne visie en roadmap uit op big data en verwerkingsplatformen.


Je maakt deel uit van een getalenteerd, toegewijd team dat werkt in een snelle, uitdagende internationale omgeving. We streven naar het ontwikkelen van geavanceerde technologieën die gebruikt zullen worden in toepassingen en diensten door een breed publiek, de industrie, de publieke sector en de universiteiten.


De Remote Sensing unit van VITO verwerkt petabytes aan aardobservatiegegevens. We zijn gespecialiseerd in Big Data analyse met behulp van machine learning en deep learning technieken in de applicatie-workflows. Dat is onze passie: het extraheren van informatie uit de enorme hoeveelheden binnenkomende beelden. Informatie die onze klanten nodig hebben. Onze uitgebreide groep klanten is te vinden binnen de domeinen van landgebruik, civiele infrastructuur, landbouw, bosbouw, waterbeheer, erfgoed en ecologische ontwikkeling.


Jouw verantwoordelijkheden

 • Ontwikkelen van efficiënte algoritmen, modellen en proof-of-concepts
 • Creëren van software componenten, analytische toepassingen en datavisualisatie met operationele finaliteit
 • Ontwikkelen van CI-systeem om ervoor te zorgen dat het systeem voldoet aan de business eisen
 • Samenwerken met IT architecten, experts en product owners
 • Ondersteuning bieden bij vraagstukken van klanten
 • Verantwoordelijkheid nemen, samen met het team, over de operationele platforms.

EMBEDDED SOFTWARE ENGINEER

Genk
IT
Beschrijving: 

EnergyVille is een samenwerking tussen de Vlaamse onderzoekspartners VITO, KU Leuven, imec en UHasselt voor onderzoek naar duurzame energie en intelligente energiesystemen.

 

VITO zoekt een gemotiveerde, dynamische embedded software engineer om als technisch project manager mee te werken aan innovatieve energie gerelateerde onderzoeksprojecten. In deze projecten worden o.a. next generation battery management systems voor elektrische voertuigen en stationaire toepassingen ontwikkeld. Meer informatie: www.energyille.be

 

 

Geïnteresseerd om hieraan bij te dragen? Lees snel verder!

 

 

Taken en verantwoordelijkheden 

 • Je bent het aanspreekpunt voor onderzoekers mbt het uitwerken van concepten voor demo opstellingen of prototype producten waarin embedded controllers een belangrijke rol spelen en neemt hierin de taak van project manager op.
 • Je bent dynamisch inzetbaar in de verschillende EnergyVille labo’s (Batterijtestlabo, Thermo technisch Labo, Labo elektronica) en voor de realisatie van verschillende producten. Je voornaamste taken zijn:
  • Ontwikkelen van embedded software in C zowel op PC ter simulatie als op specifieke hardware platformen
  • Analyseren, optimaliseren en programmeren van algoritmes of automatisaties op embedded systemen
  • Ontwerpen en documenteren van software, inclusief het opzetten en bewaken van de productarchitectuur en ontwikkelen van softwarecomponenten die herbruikbaar zijn binnen het team
  • Automatiseren van testopstellingen, dataverzameling en data-analyse, data analyse algoritmes mee definiëren
  • Voorstellen van hardware aanpassingen, debuggen van zowel hardware als software
  • Maken en actueel houden van documentatie
  • Mee definiëren en vormgeven van projecten in overleg met onderzoekers en eindklanten
  • Programmeren van user interfaces voor de embedded software, bijvoorbeeld in LabView of Python
  • Ondersteunen van collega’s bij het analyseren en programmeren
 • Je zet het eisenpakket om in een productarchitectuur en slaagt erin dit over te brengen op het team.
 • Je werkt nauw samen met onderzoekers en andere collega’s om je doelstellingen te bereiken. Je werkt voornamelijk in de Energyville labo’s, maar soms ook op externe locaties.
 • Je werkt nauwgezet en met de nodige aandacht voor veiligheid.
 • Je rapporteert omtrent de status en resultaten van testen. Je ondersteunt bij het schrijven van offertes. 

AZURE ARCHITECT/SOLUTION DEVELOPER

Genk
IT
Beschrijving: 

Geen Nederlandstalige vacaturetekst beschikbaar, aangezien kennis van het Engels noodzakelijk is voor deze vacature. Link naar de Engelstalige versie.

SOFTWARE DEVELOPER AZURE/IoT

Genk
IT
Beschrijving: 

Geen Nederlandstalige vacaturetekst beschikbaar, aangezien kennis van het Engels noodzakelijk is voor deze vacature. Link naar de Engelstalige versie.

 

REMOTE SENSING SOFTWARE DEVELOPER / DESIGNER

Mol
IT
Beschrijving: 

De Remote Sensing unit van VITO ontwikkelt en opereert innovatieve aardobservatiesystemen die helpen om grip te krijgen op de grote maatschappelijke en economische uitdagingen waar onze planeet voor staat. Wij maken hiervoor gebruik van systemen op zowel satellieten, bemande luchtvaart als op drones.


Wij zijn op zoek naar een software designer/developer om mee te werken aan het ontwikkelen van robuuste en schaalbare data processing systemen voor aardobservatie. Een typisch processing systeem vertrekt van ruwe sensorgegevens die zijn verkregen door een satellite of drone en zet deze om in informatie door een combinatie van beeldverwerking en machine learning technieken toe te passen. De verwerkingssystemen kunnen worden ingezet op speciale hardware of op verschillende cloudomgevingen.

 

Als Software developer / designer:

 

 • maak je productie software componenten, analyse toepassingen en data visualisatie
 • werk je samen met architecten, domein expertens en product owners
 • bied je ondersteuning bij problemen van klanten
 • bied je ondersteuning bij het schrijven van projectvoorstellen.
HR assistant
+32 14 33 55 72