Met de hulp van VITO’s dochterbedrijf Beijing LiboVITO Environmental Co Ltd.

Met de steun van het team luchtkwaliteit van VITO is ons dochterbedrijf LiboVITO er in geslaagd een eerste commercieel IFDM-platform te implementeren in het Ningjin district van de Chinese provincie Hebei.

Op maat gemaakte IFDM front-end door LiboVITO

‘IFDM Environmental Air Quality Management Platform’ is een beleidsondersteunende tool die door de verschillende Chinese lokale overheden kan worden gebruikt om hun luchtkwaliteitsproblemen in kaart te brengen en op te volgen. De tool laat hen ook toe om de impact van besluitvorming op de luchtkwaliteit in te schatten. VITO ontwikkelde de back-end van de IFDM-tool, LiboVITO maakte de front-end op maat, rekening houdend met de noden van de Chinese lokale milieudiensten. IFDM biedt zo een antwoord op hun meest voorkomende vragen over luchtkwaliteit.

De toekomst van IFDM in China

Na de succesvolle implementatie van OPAQ (Operational Prediction of Air Quality) in meer dan 30 Chinese steden is IFDM het tweede milieumodelleringsproduct van VITO dat commercieel gepromoot wordt in China. LiboVITO verwacht voor de komende 2 tot 3 jaar een grote uitbreiding van de commerciële implementatie van IFDM in China, en dat niet enkel op stadsniveau maar ook in grotere districten zoals Ningjin.

china_luchtvervuiling_air_quality
Contact:
+32 14 33 50 15