De afgelopen maanden heeft Living Tomorrow maar liefst 30 innovatieve bedrijven en organisaties aangetrokken om samen een innovatievisie op 2030 te realiseren over 5 thema’s: smart homes & consumer services, smart mobility, smart health & care, smart buildings en smart cities & industry. Met onder andere Schüco, OneSpan, UGent, Medtronic, Baloise Insurance, Xella, Mercedes-Benz, Fluvius, ABB, Miele en nu ook EnergyVille zal Living Tomorrow verschillende proof of concepts uittesten bij het grote publiek. Bovendien wordt ook een nieuwe campus uitgebouwd op de huidige site van Living Tomorrow te Vilvoorde.

5 domeinen waarin de wereld de komende 10 jaar radicaal zal veranderen

De afgelopen maanden is de wereld enorm veranderd. Bedrijven en organisaties zijn op zoek naar manieren om zich aan te passen en zich wendbaar op te stellen voor de wereld van morgen. Living Tomorrow wil, in samenwerking met verschillende partners, de drempel naar innovatie verlagen en mee helpen in kaart brengen. Dat bevestigt ook Frank Beliën, chairman en founder van Living Tomorrow: “Onze partners komen uit verschillende sectoren, maar hebben een gemeenschappelijk doel: de toekomst beter maken aan de hand van innovatieve oplossingen. We leren van elkaar, inspireren en versterken elkaar. Open innovatie en ecosystemen rond innovatie zijn dé toekomst. Zeker als we starten met de realisatie van de nieuwe innovatiecampus, waarvan de werken dit najaar beginnen. Daar realiseren we samen met al onze partners een uniek project waar toekomstige innovaties en het echte leven elkaar ontmoeten. We beantwoorden hiermee aan een nijpende nood uit het bedrijfsleven, dat merken we aan het snelgroeiend aantal geïnteresseerde partijen”.

Met meer dan 30 partners bundelt Living Tomorrow de krachten rond vijf thema’s:

  • smart homes & services
  • smart mobility & logistics 
  • smart health
  • smart buildings & infrastructure
  • smart cities & industry 4.0

Thema’s met een grote maatschappelijke impact, waar zowel burgers, organisaties, steden & gemeenten als bedrijven mee in aanraking komen.

EnergyVille als energie-innovator

Ook EnergyVille en haar partners KU Leuven, VITO, imec en UHasselt sluiten mee aan als kennispartner en geven bovenstaande thema’s mee vorm. “Of het nu over mobiliteit, huizen, industrie of logistiek gaat, alles is letterlijk en figuurlijk met elkaar verbonden door de behoefte aan energie en de fysieke verbinding met het net. Door de innovaties in deze sectoren mee vorm te geven, werkt EnergyVille ook buiten de energiesector mee aan een koolstofvrije samenleving. Het partnerschap met Living Tomorrow is voor ons de logische stap om deze samenwerking in demonstratieprojecten verder te zetten. Wij kijken er daarom naar uit om op gloednieuwe campus in Vilvoorde verschillende innovatieprojecten te ondersteunen en technologieën in real life te implementeren op de site”, aldus Thomas Polfliet, Business Developer Flexibility, Grid- & Market design bij EnergyVille/VITO.

De werf (en nadien ook de volledige innovatiecampus) in Vilvoorde fungeren als een uniek living lab. In 2022 opent de gloednieuwe campus zijn deuren met onder andere een hotel, een experience center en verschillende kantoren.

Meer weten?

Meer weten? Of breng je graag eens een virtueel bezoek aan de site? Neem dan een kijkje op www.livingtomorrow2030.be en op www.energyville.be

Wil je graag weten welke innovatieve technologieën binnen de energietransitie voor jouw relevant kunnen zijn, neem dan gerust contact op met onze Business Developers.