De raad van bestuur van VITO heeft op 23 februari 2021 groen licht gegeven voor de heropstart van de aardwarmtecentrale als onderzoeksproject.

Aankondiging infoavond gemeenten Dessel en Mol op 31/03/2021

Groen licht voor heropstart onderzoeksproject aardwarmtecentrale VITO (Mol)

De raad van bestuur van VITO heeft op 23 februari 2021 groen licht gegeven voor de heropstart van de aardwarmtecentrale als onderzoeksproject. De beslissing is genomen nadat de centrale in de voorbije maanden grondig is aangepast, om het risico op trillingen tot een minimum te beperken. Het onderzoeksproject moet nu in eerste instantie leiden tot een betere risico-inschatting van trillingen in de diepe ondergrond als gevolg van de werking van de aardwarmtecentrale.  We voorzien de feitelijke opstart ten vroegste in de tweede helft van april 2021.

Voor die datum wil VITO graag opnieuw de inwoners van Dessel en Mol op de hoogte brengen van de bijkomende veiligheidsmaatregelen, die zijn getroffen, en van de verdere onderzoeksplannen.

Gezien de coronamaatregelen kunnen we u helaas niet ter plaatse uitnodigen, maar zal het een virtueel infomoment worden.

We hopen u te mogen verwelkomen en mogelijke vragen te kunnen beantwoorden op woensdag 31 maart 2021 om 20.00u stipt.

Gelieve u in te schrijven via de knop hieronder, waarna u alle praktische details zal ontvangen.

Programma

  • 20.00 u Welkomstwoord

  • 20.05 u Presentatie stand van zaken en onderzoeksplannen (Ben Laenen, onderzoeksleider, en Dirk Fransaer, gedelegeerd bestuurder VITO)

  • 20.45 u Slotwoord (Wim Caeyers, burgemeester Mol, en Kris Van Dijck, burgemeester Dessel)

  • 21.00 u Vragen

  • 21.30 u Voorzien einde

Praktisch

Tijdens de infoavond kan u vragen stellen over het aardwarmteproject via de chat van het webinar. Indien u nu reeds een specifieke vraag hebt, geef ze dan alvast door via aardwarmte@vito.be. U mag een antwoord verwachten tijdens de infoavond.

De link naar de online infoavond ontvangt u enkele dagen op voorhand op het e-mailadres dat u hebt doorgegeven bij uw inschrijving.