Research, Science & Technology Institution of the year

Wij zijn vereerd te mogen aankondigen dat de jury van de Geospatial World Leadership Award unaniem heeft besloten de 'Research, Science & Technology Institution of the Year' toe te kennen aan VITO Remote Sensing voor haar vooruitstrevend onderzoeks- en ontwikkelingswerk ten dienste van overheden, autoriteiten en bedrijven in hun missie naar een duurzame toekomst.

Geospatial World heeft deze prijs in 2007 in het leven geroepen met als doel het erkennen, eren en vieren van professionele excellentie. Geospatial World, met als missie "Advancing Knowledge for Sustainability", pleit voor de inzet en het gebruik van geospatiale kennisinfrastructuur en diensten in alle sectoren van de samenleving.

In 1998 maakte VITO Remote Sensing als eerste wereldwijde vegetatiekaarten op basis van SPOT-VEGETATON beeldmateriaal. Nu, 25 jaar later, maakt VITO Remote Sensing als eerste wereldwijde vegetatiekaarten met een resolutie van 10 m op basis van optische (Sentinel-2) en SAR-data (Sentinel-1). Deze kaart "ESA WorldCover" is waarschijnlijk de beste global land cover map die momenteel beschikbaar is.

Als spin-off van ESA WorldCover leidde VITO Remote Sensing ook het consortium dat de 'ESA WorldCereal'-kaart creëerde, het eerste dynamische systeem ter wereld dat seizoensgebonden kaarten van akkerland en gewastypes levert met een ruimtelijke resolutie van 10 meter op wereldschaal. Deze kaart bouwt voort op onze jarenlange expertise op het gebied van data science, AI en remote sensing voor landbouwtoepassingen.

Naast de wereldwijde satellietproducten breiden we snel onze portefeuille van producten op basis van drones uit, met producten en diensten met zeer hoge resolutie voor landbouw, zee, infrastructuur en stedelijke toepassingen. Onze laatste ontwikkelingen op het gebied van Natural Capital Accounting laten zien dat wij altijd voorop lopen met nieuwe remote sensing-oplossingen voor overheden, autoriteiten en bedrijven in hun streven naar een duurzamere toekomst.

Het bevestigt de passie, ambitie en vaardigheden van een getalenteerd, internationaal en toegewijd team.

Wij willen graag onze oprechte dank betuigen aan Geospatial World, de jury en natuurlijk aan al onze partners en medewerkers die ons in de loop der jaren hebben doen groeien, in het bijzonder aan UN-FAO.

VITO werd voor deze prijs genomineerd door UN-FAO, als erkenning voor haar jarenlange expertise in remote sensing en data science.

We zijn erg trots en vastberaden om samen met onze partners remote sensing oplossingen te blijven ontwikkelen die bijdragen tot een duurzame samenleving, economie en milieu!

Contact:
+32 14 33 68 11