Muziekfestivals, huizen of boerderijen in afgelegen, landelijke gebieden, tijdelijke kantoren, telecomantennes, koelsystemen voor de opslag van medisch materiaal of zelfs noodziekenhuizen en -scholen in rampgebied. Voor deze toepassingen worden dieselgeneratoren gebruikt, die makkelijk 30 000 liter brandstof per jaar verbruiken. Tiger Power bedacht twee autonome systemen om hernieuwbare energie op te wekken die de dieselgenerator vervangen.
Flexibele en modulaire energiecentrale op zon en waterstof
De gepatenteerde Sunfold® is een vouwbaar en voorgemonteerd zonnepanelensysteem
- snelle installatie ter plaatse: 30 min
- 11 tot 27 kilowattuur groene energie per dag
- energie voor gebruik of opslag
- plug-and-play
- gaat 20 jaar en langer mee
- no noise, no CO2
De Storager® slaat tot 300 kilowattuur groene energie op voor veel langere tijd onder de vorm van waterstof.
- regen- of grondwater wordt omgezet in waterstof en opgeslagen.
- compact en makkelijk te transporteren
- gaat 20 jaar en langer mee
De Storager® kan gebruikt worden in combinatie met andere duurzame energiecentrales zoals kleine windturbines of kleine biomassacentrales. Of met één of meerdere Sunfolds®. Dan vormen ze samen een Power camp®, een kleine elektriciteitscentrale die volledig onafhankelijk is van fossiele brandstoffen en die toch de klok rond en het hele jaar door 100 % groene elektriciteit levert.
De nood aan elektriciteit en de beschikbaarheid van zonne-energie worden bij de producten van Tiger Power in evenwicht gehouden dankzij slimme software, die VITO/EnergyVille ontwikkelde.
Vraag en aanbod in evenwicht
De bedoeling is dat het systeem aan het einde van een dag zoveel mogelijk van de zonne-energie heeft ingezet.
- ofwel door ze rechtstreeks te gebruiken
- ofwel door de energie op te slaan in de batterij of om te zetten in waterstof
Het volledige vermogen in één keer omzetten in waterstof is niet mogelijk. Daarom moet je bij een overschot aan zon zorgen dat je met een deel van het vermogen waterstof kan produceren en met de rest de batterij kan laden.
VITO/EnergyVille ontwikkelde slimme wiskundige algoritmes zodat de volgende optimalisaties mogelijk zijn:
- de verschillende toestellen moeten optimaal op elkaar inspelen en anticiperen op weersvoorspellingen
- het systeem kent het verbruikspatroon en houdt rekening met piekmomenten
VITO/EnergyVille ontwikkelde en programmeerde de interfaces van de PV-installatie, de batterij, de brandstofcel en de elektrolyse-units.
We hebben een ware kennissprong gemaakt dankzij de uitrol van ons Energy Management System. Zonder VITO/EnergyVille hadden we die sprong nooit gewaagd en zonder VLAIO hadden we VITO/EnergyVille nooit onder de arm kunnen nemen. De steun van VLAIO is dus een cruciaal moment geweest in ons ondernemerstraject.