De belangrijkste output van het project is een geïntegreerde benadering voor het ondersteunen van burgerherstel: een digitale infrastructuur die ondersteuning biedt voor zelfherstel, samen herstellen (in repaircafés of repaircentres) en herstellen met professionele ondersteuning. Om deze infrastructuur ook na het aflopen van het project te blijven gebruiken zullen bedrijfs- en beleidsmodellen worden ontwikkeld met het oog op het opzetten van een permanent Europees Open Repair Data Platform.

Het doel is om AEEA te verminderen met 6,27 T per jaar in repaircafés en met 110 T per jaar in de pilootsteden.

Afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA) is een van de snelst groeiende afvalstromen in de EU (met 3-5% per jaar). Het verbruik van elektrische en elektronische apparatuur (EEA), en dus de productie van AEEA, is zeer hoog in de hele NWE-regio (Eurostat 2016, EEE put on market). Tegelijkertijd is NWE de bakermat van een groeiende burgerherstelbeweging (10.000 + vrijwilligers), die deze groeiende afvalberg tracht terug te dringen. Hun impact blijft echter klein. Hoewel meer en meer consumenten aangeven bereid te zijn tot herstel blijft de kloof tussen intentie en gedrag groot, omwille van een gebrek aan gebruiksvriendelijke en toegankelijke reparatieoplossingen.

Het project richt zich op het verminderen van AEEA van consumentenproducten door initiatieven voor burgerherstel op te schalen via het gebruik van digitale hulpmiddelen: hulpmiddelen die burgerherstel stimuleren en faciliteren door hersteloplossingen enerzijds te verzamelen en anderzijds te ontsluiten naar burgers (Smart & Circular Cities). De tools zijn zowel gericht op leken als op meer bedreven herstellers in repaircafés. Ze zullen ook bestaande professionele hersteldiensten in kaart brengen en burgers ernaartoe leiden, alsook een open-source database van 3D-printing designs samenstellen voor het printen van vervangonderdelen voor herstel.