Wil je je carrièremogelijkheden nog verder verbeteren door het behalen van een doctoraat? Maak dan zeker kennis met de mogelijkheden die VITO je te bieden heeft! Bekijk onze lijst met PhD-onderwerpen.

Elk jaar lanceert VITO een aantal nieuwe PhD-projecten in nauwe samenwerking met excellente universiteiten. De onderwerpen zijn geselecteerd om onze strategische onderzoeksthema's te versterken en zijn toepassingsgericht om de impact van het VITO-onderzoek voor de samenleving te maximaliseren. Door een onderwerp te selecteren kan je meer informatie krijgen over het onderwerp en je kandidaat stellen. Bekijk hiervoor de pagina ‘selectieprocedure'.

In de afgelopen 5 jaar lag het aantal actieve PhD-studenten tussen de 70 en 90. 40% van hen komt uit het buitenland wat resulteert in een kleurrijke internationale onderzoeksgemeenschap. Ze voelen zich aangetrokken tot VITO door ons ‘cleantech development’ programma en de sterke link met echte applicaties. We moedigen hen aan om door te stromen naar bedrijven in Vlaanderen.

Getuigenissen van PhD-studenten bij VITO geven je een goed overzicht van de verscheidenheid aan onderwerpen en PhD-profielen.

De PhD-gemeenschap wordt binnen VITO vertegenwoordigd door het PhD-comité. Dit comité is het aanspreekpunt voor nieuwe PhD-studenten en werkt samen met het PhD-ondersteuningsteam aan het opzetten van een kwalitatief hoogstaand PhD-programma. Ze coördineren het PhD-buddy programma en zijn bezig met het opzetten van het jaarlijkse PhD-evenement.